WhatsApp voor bedrijven

Door een update van de privacyvoorwaarden wordt het in de toekomst mogelijk dat bedrijven via WhatsApp berichten kunnen gaan sturen. De idee is dat dit service berichten zijn (bijvoorbeeld over producten, levertijden etc.), maar ook reclame en aanbiedingen.

De berichtendienst zal ook jouw telefoonnummer gaan delen met Facebook, het moederbedrijf van WhatsApp. Overigens geeft WhatsApp expliciet aan de inhoud van de berichten niet te gaan delen met Facebook. Da’s best fijn!
Hier een overzicht van Key-Updates.

Met het accepteren van de nieuwe privacyvoorwaarden accepteer je automatisch dat Facebook jouw gegevens kan gebruiken voor het in kaart brengen van jouw advertentievoordeuren op Facebook, het tegengaan van spam en misbruik en het gebruik van WhatsApp en Facebook accuraat te tellen.

Het is overigens niet nodig om jouw nummer en gegevens te delen met Facebook. Bij het accepteren van de nieuwe voorwaarden of binnen 30 dagen na het accepteren van deze nieuwe privacy voorwaarden kun je aanvinken dat jouw gegevens niet met Facebook gedeeld mogen worden. Hier kun je lezen hoe je dat moet doen.