Visa Europe neemt 15% belang in Mobile Money Network

In december heb ik een post geschreven dat 2012 het jaar van Mobile Payments gaat worden. Ben er nog steeds van overtuigd. Zeker nu Visa Europe een 15% aandeel heeft genomen in Mobile Money Network.

Als je denkt dat een 15% belang van Visa niet voldoende is om mijn verwachtingen te kunnen onderschrijven bedenk dan het volgende.
Mobile Money Network is een partij die zich als enabler van betalingen positioneerd. Zij hebben er belang bij dat er veel verschillende banken, credit card maatschappijen en andere instanties deel gaan uit maken van hun netwerk. Voor Visa geldt in dit geval exact hetzelfe. Visa Europa is een coöperatie die door 4.600 Europese banken wordt beheerd.

Visa, net als vele andere partijen, kan zich niet veroorloven af te wachten wat de markt gaat doen. Tegelijkertijd kunnen ze ook geen deel uitmaken van alle initiatieven die op dit gebied worden gestart. Voor mij is het duidelijk dat zij met hun 15% belang aangeven dat ze geloven in Mobile Money Network.

Alleen in de UK hebben ze al 130 miljoen kaarthouders en 1 op de 3 transacties verloopt via Visa. Een enorm potentieel. Visa en Mobile Money network hebben de verwachting dat in 2020 de helft van de transacties zullen verlopen via dit netwerk.

Gerelateerde post: TheNextWeb

Andrew

Andrew is een ervaren innovatie manager, sr. management consultant en programma & interim manager. Hij werkt als zelfstandig ondernemer bij uniQom management consultancy.