Spin Remote – Topding

Sinds ik vorig jaar, bij toeval, hoorde van de Spin remote ben ik nieuwsgierig geweest naar deze simpele, universele afstandsbediening. Na het zien van de remote heb ik meteen een bestelling had geplaatst, helaas duurde het tot afgelopen vrijdag voordat er eentje bij mij bezorgt werd. Echt (te) lang, maar goed…

Na het uitpakken van het pakketje, dat er overigens goed, eenvoudig en netjes uitziet, had ik de Spin Remote voor het eerst in mijn handen. In eerste instantie voelde het een tikje te licht. Maar nadat de beide AA batterijen erin zaten was het gewicht OK.De afwerking is goed en wat mij betreft mag de behuizing iets meer solide.SpinRemote-1
Het werkt super eenvoudig. Dat is mijn conclusie nu ik de Spin remote 3 dagen in huis heb. Voor mij was het lastiger dan de Spin Remote om de verschillende profielen(kleuren) en bewegingen aan te leren voor de verschillende activiteiten in huis.

Wel vond ik het jammer dat de Spin Remote, mijn iPhone nodig heeft om te “communiceren” met mijn apparaten. De Remote heeft geen eigen “geheugen” voor de commando’s. Dat betekent dat als ik niet thuis ben met mijn iPhone, mijn huisgenoten de Spin Remote niet kunnen gebruiken.

Maar goed, Als ik thuis ben, werkt alles super eenvoudig en intuïtief. 😉

Om de Spin remote in gebruik te nemen, heb je de gratis app nodig. Na het installeren is het vinden van de Spin remote, de HUE lampen en mijn Sonos eenvoudig.

SpinRemote-App
De Spin gebruik je met verschillende profielen. Elk profiel heeft zijn eigen kleur en 7 bewegingen, die elk weer een device kunnen aansturen. De aan te sturen apparaten kunnen met de Spin Remote communiceren via WiFi en Infra Rood (IR).

Bij het instellen van de beweging kun je een device instellen en de bediening “inleren”. Voor IR gaat dat door middel van de originele afstand bediening. De Spin remote leert de IR signalen en kan deze dan perfect herhalen. Nadat je de acties hebt gedefinieerd bij de verschillende bewegingen, kun je aan de slag. Snel en effectief.

Wat mij betreft is het echt een Topding. Het werkt goed en simpel. Hier en daar zijn nog wel wat updates nodig. Zo mis ik de mogelijkheid om meerdere acties bij een beweging te kunnen programmeren. Ofwel In ga TV kijken, doe het licht op 20%, zet de TV en de Settop Box aan en schakel het geluid naar de Sonos Soundbar.

Voor de toekomst zou ik graag andere (ZigBee protocol) devices via de Spin Remote willen bedienen, zoals bijvoorbeeld WeMo schakelaars. En als laatste zou ik het ook geweldig vinden als ik, via de Spin remote, devices in huis kan bedienen vanuit de Mobiele App. Ik denk bijvoorbeeld aan het aanschakelen van het licht, de Sonos installatie en de juiste temperatuur van mijn Nest. Handig als je thuis komt. Alles staat dan aan…

Meer weten. Check Spin Remote.
En kijk ook even naar deze Spin Remote Promo Video. Wil jij er ook al een?

Andrew

Andrew is een ervaren innovatie manager, sr. management consultant en programma & interim manager. Hij werkt als zelfstandig ondernemer bij uniQom management consultancy.