Sonos Playbase

Sonos heeft mij gisteren per mail laten weten dat de Playbase vanaf 4 april te koop is. De Sonos Playbase is een variant op de Sonos Playbar, de soundbar die je bij je televisie kunt ophangen voor een mooi, kamervullend geluid.

De reden voor Sonos om de Playbase te ontwikkelen is dat, volgens Sonos, 70% van de televisies niet aan de muur hangen, maar gewoon op een TV meubel of kastje staan. De oplossing voor al die gebruikers die dus geen Playbar aan de muur kunnen hangen is de Playbase.

De Playbase is het best te vergelijken met een brede, platte sokkel die je onder je televisie plaatst. Op basis van de plaatjes vindt ik het een mooi en simpel ontwerp. Het vraagt niet de aandacht en past, als je de goede kleur kiest, onopvallend bij jouw televisie.
Er zijn aan de achterkant 3 aansluitingen voor netwerk, optical en stroom. Ook dat ziet er eenvoudig uit, echter niet alle televisies hebben standaard een optical audio uitgang. Dus volgens mij moet je nog wel even opletten of je de aansluiting kan maken.

Omdat het zo nieuw is, heb ik de geluidskwaliteit nog niet gehoord. Maar het dikke 8 kilo wegende apparaat heeft een goed uitgedachte S-tunnel voor de lage tonen en in totaal 10 luidsprekers. (zes mid-range, drie tweeters en een woofer) Ik verwacht dat  het geluid wel goed zal zijn. Maar volgende maand ga ik het uitproberen…

Ander leuk punt is dat er 43 duizend gaatjes zitten in het front van het apparaat. Deze gaatjes hebben een speciaal uitgedachte plaats, vorm en hoek, zodat het geluid optimaal is. Tenminste dat is wat ze in hun eigen ontwikkel video uitleggen. Geen idee of dit zoveel verschil maakt in de geluidskwaliteit, maar het is zeker een reden dat de Playbase (net als de Playbar) €799,- moet gaan kosten. Niet weinig, zeker als je het vergelijkt met de prijs van de meeste televisies. Een goede 4K TV kost ook ergens tussen de  €600 en €1000. Alles bij elkaar wordt het toch een aardige investering om een goede film te bekijken.

Maar eerlijk is eerlijk. Mooi is het wel…

Andrew

Andrew is een ervaren innovatie manager, sr. management consultant en programma & interim manager. Hij werkt als zelfstandig ondernemer bij uniQom management consultancy.