In 2026 is blockchain een vast onderdeel van financiële diensten

Blockchain gaat onze wereld veranderen. Dit statement wordt steeds minder revolutionair nu meer en meer organisaties bekend worden met blockchain technologie.
Dit wil uiteraard nog niet zeggen dat deze technologie intussen mainstream is geworden en dat we op korte termijn grote veranderingen kunnen verwachten.

Synechron_Blockchain-future.jpg.pagespeed.ic.cW8It0r8_l
In een recent onderzoek van consultancy bedrijf Synechron komen wel interessante cijfers naar voren. Zo verwacht 90% van de bestuurders uit de financiële dienstverleningssector dat blockchain tegen 2026 een vast onderdeel zal uitmaken van hun strategie en bedrijfsvoering.

Naast deze (verre) toekomstverwachtingen geeft hetzelfde onderzoek ook aan dat financiële bedrijven nu al volop actief bezig zijn met het onderzoeken van de mogelijkheden en het potentieel. onderzoek

Andere interessante punten uit het onderzoek zijn:
– 67% van de financiële dienstverleners actief betrokken bij blockchain initiatieven.
– 13% van de senior leidinggevenden geeft aan een blockchain team te hebben opgezet of te zullen opzetten
– 17% heeft tenminste één mogelijke toepassing voor de technologie geïdentificeerd
– 15% geeft aan zelf of samen met een partner, een pilotapplicatie te hebben gebouwd
– 23% neemt deel in een blockchain werkgroep.

Synechron_Blockchain-future-boardbuyin
Dit onderzoek werd gedaan bij 200 senior (IT-) managers uit de US, UK en Europa.

Vanuit het rapport kun je dus concluderen dat in minder dan 10 jaar tijd blockchain technologie geïntegreerd zal zijn in ons dagelijks leven. En dat dit naar alle waarschijnlijkheid niet alleen beperkt is tot de financiële sector.

Ik ben benieuwd…

Andrew

Andrew is een ervaren innovatie manager, sr. management consultant en programma & interim manager. Hij werkt als zelfstandig ondernemer bij uniQom management consultancy.